Производител на пелети клас А, Елвирис ООД

ПОКАЗАТЕЛИ НА ПЕЛЕТИ ПРОИЗВОДСТВО НА ЕЛВИРИС ООД:                        ПОКАЗАТЕЛИ:                                                                                 Дървесните пелети се получават при пресоването, под голямо налягане и висока температура, на предварително надробени и изсушени до определена влажност чисти трици. При производството не се влагат  допълнително слепващи съставки, което  прави продукта екологично чист. Произведените пелети са от иглолистна дървесина.

- Размер: 6 мм в диаметър и до 30мм  дължина.

- Опаковки:  полиетиленови чували по 15 кг.   ТЕСТ ПРОТОКОЛ  

         на папо 70бр. чувала – 1050кг  Пизведенитенас пелети са иглолистна дървесина
Български пелети клас А. Директно от производителя Елвирис ООД

ЕЛВИРИС ООД  е създадена през 2011г. със седалище и управление в гр.София. Основната дейност е преработка на дървесина до получаването на уплътнено  биогориво – пелети, а също съпътстващото производство на дървесен чипс.

Еко производството се осъществява в дърводобивен район с.Марица, община Самоков, на 12км от курорта Боровец и на 14км от гр. Костенец. Селото е разположено на транзитен път, свързващ Тракийската низина с югозападната част на страната и  се намира и само на 70км от гр.София. Фабриката е разположена на 1 000м². Има възможност за складиране на над 200 тона готова продукция. Към момента капацитета на фабриката е 12 тона на ден, като плановете на фирмата са от лятото на 2015г., производството да се увеличи двойно.